Galvanische corrosie

Galvanische corrosie

Galvanische corrosie waargenomen tijdens inventarisaties

 

Galvanische corrosie is corrosie welke ontstaat door het gebruik van verschillende metalen welke onderling in direct contact staan. Het minder edele metaal zal zich opofferen t.o.v. het edelere metaal. Hieronder een aantal voorbeelden zoals wij deze tegenkomen tijdens het inventariseren van willekeurige objecten.

Foto 1Foto 2Foto 3
Foto 1: Galvanische corrosie bij thermisch verzinkte moer- en boutverbindingen welke direct in contact komen met de stralen ondergrond. De thermisch verzinkte laag offert zich op t.o.v. het edelere staal.

Foto 2: Galvanische corrosie bij stalen en/of thermische verzinkte moer bevestigd op een RVS bout. De stalen en/of thermisch verzinkte moer offert zich op t.o.v. het edelere RVS.

Foto 3: Galvanische corrosie bij de thermisch verzinkte beugels welke met RVS moer- en boutverbindingen rondom een thermische verzinkte buis zijn gemonteerd. De thermische verzinkte laag op de beugels is geheel verdwenen t.g.v. galvanische corrosie. De RVS moer- en boutverbindingen zijn edeler dan de thermische verzinkte laag en zijn ook edeler dan het onderliggende staal.

MEER INFORMATIE ?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image

Nace Coating inspecteur nodig?

Coatect PCN bv