Wanddiktemeting

Wanddiktemeting

Regelmatig wordt tijdens het inventariseren van installaties en kunstwerken zwaardere corrosie vastgesteld. In deze gevallen is het verstandig om wanddiktemetingen uit te laten voeren. COATECT-PCN bv voert wanddiktemetingen uit indien de opdrachtgever aanvullend onderzoek wenst.

Naast alle mogelijke coating inspecties is het in specifieke gevallen zinvol om de conditie van de ondergrond in beeld te brengen. Tijdens de verschillende vormen van corrosie is namelijk het gecorrodeerde materiaal onderhevig aan afname. Een gedegen uitgevoerde coating inspectie aanvullend met het uitvoeren van ultrasoon wanddiktemetingen, kan uiteindelijk leiden tot een verantwoord coating reparatieadvies.

Wanddiktemetingen worden uitgevoerd met behulp van ultrasone technieken. Een transducer stuurt een korte ultrasone geluidsgolf uit. Deze geluidsgolf weerkaatst op het moment van de eerste overgang van materialen, aan de achterkant van het metaal. De tijd die de geluidsgolf nodig heeft om terug te keren bij de transducer wordt nauwkeurig vastgelegd. Op basis van de snelheid van de geluidsgolf kan de dikte van het metaal worden gemeten.

Wanddiktemetingen met behulp van ultrasone technieken zijn geschikt voor het meten van materialen met een dikte tussen de 2,54 en 25,4 millimeter. We kunnen het meetapparatuur voor het berekenen van de wanddikte zelfs toepassen op gecoate onderdelen, waarbij de coatinglaag gedurende meten tot een coatinglaag van maximaal 2 millimeter wordt gegenereerd.

MEER INFORMATIE ?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image

Nace Coating inspecteur nodig?

Coatect PCN bv