Wanddiktemeting

Wanddiktemeting

Wanddiktemeting

Het is verstandig om regelmatig een wanddiktemeting uit te laten voeren. Tijdens het inventariseren van installaties en kunstwerken wordt vaak zwaardere corrosie vastgesteld wat risico’s met zich meebrengt. Coatect-PCN b.v. uit Zweeloo voert wanddiktemetingen uit indien de opdrachtgever aanvullend onderzoek wenst.

Wat is het belang van een wanddiktemeting?

Naast alle mogelijke coatinginspecties, is het in specifieke gevallen zinvol om de conditie van de ondergrond in beeld te brengen. Tijdens de verschillende vormen van corrosie is namelijk het gecorrodeerde materiaal onderhevig aan afname. Een gedegen uitgevoerde coatinginspectie aanvullend met het uitvoeren van ultrasoon wanddiktemetingen kan uiteindelijk leiden tot een verantwoord coatingadvies.

Hoe gaat deze meting in zijn werk?

Wanddiktemetingen worden uitgevoerd door een FROSIO-inspecteur met behulp van ultrasone technieken. Een transducer stuurt een korte ultrasone geluidsgolf uit. Deze geluidsgolf weerkaatst op het moment van de eerste overgang van materialen, aan de achterkant van het metaal. De tijd die de geluidsgolf nodig heeft om terug te keren bij de transducer wordt nauwkeurig vastgelegd. Op basis van de snelheid van de geluidsgolf kan de dikte van het metaal worden gemeten. Wanddiktemetingen met behulp van ultrasone technieken zijn geschikt voor het meten van materialen met een dikte tussen de 2,54 en 25,4 millimeter. We kunnen het meetapparatuur voor het berekenen van de wanddikte zelfs toepassen op gecoate onderdelen, waarbij de coatinglaag gedurende meten tot een coatinglaag van maximaal twee millimeter wordt gegenereerd.

Vraag nu deze meting aan als verlengde van een coatinginspectie

Een wanddiktemeting als verlengde op uw coating- of verfinspectie is sterk aan te raden, maar bekijk ook gerust onze andere diensten. Ons advies luidt dan ook: beter voorkomen dan genezen. Als corrosie optreedt in het materiaal, is het proces al in gang gezet. Er is dan weinig wat u nog kunt doen. Plan daarom vandaag nog een afspraak in voor een nauwkeurige wanddiktemeting voor uw installatie of kunstwerk bij onze coatinginspecteur. Neem contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 0591-714817.

MEER INFORMATIE ?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image

Nace Coating inspecteur nodig?

Coatect PCN bv