Een wanddiktemeting: nauwkeurig en nodig

Een wanddiktemeting: nauwkeurig en nodig

  • Diverse trainingsdiensten
  • Deskundige inspectiemogelijkheden
  • Veelzijdige toepassingen van coating

Een wanddiktemeting is in sommige gevallen zeer nodig. Wij stellen met enige regelmaat zware corrosie vast bij het inspecteren van installaties en kunstwerken. Corrosie (van het Latijnse woord voor bijten) vreet uw installatie of kunstwerk soms zichtbaar, maar vaker onzichtbaar langzaam op. Met onherstelbare schade als gevolg. Een wanddiktemeting helpt u om de mate van corrosie vast te stellen en op tijd te acteren.

Wilt u een wanddiktemeting laten uitvoeren?

Neem contact met ons op

Wanddiktemeting als verlengde van de coating inspectie

Het is in sommige gevallen zinvol om de conditie van de ondergrond in beeld te brengen. Coating is slechts de buitenste zichtbare laag van een installatie of kunstwerk, maar de ondergrond behoeft ook de nodige aandacht. Niets zo belangrijk als een goed fundament natuurlijk. Sterker nog, ons coating advies is eigenlijk pas echt ergens op gestoeld als we de conditie van het gehele object weten.

Coatect PCN wanddiktemeting

Hoe wordt een dergelijke meting uitgevoerd?

Een wanddiktemeting wordt uitgevoerd met een zogenaamde transducer. Een transducer maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven die tegen de installatie of het kunstwerk worden aangehouden en wanneer de geluidsgolf terugkomt bij de transducer is berekend hoe dik het materiaal is. De geluidsgolf gaat dan ook helemaal door het materiaal heen tot de achterkant. De snelheid van de geluidsgolf bepaalt de dikte van het materiaal. Er is geen nauwkeurigere manier om de wanddikte te meten.

Vraag nu uw wanddiktemeting aan

Een wanddiktemeting als verlengde op uw coating of verf inspectie is sterk aan te raden. U mag terecht verwachten dat uw materialen lang meegaan, dan is een goede behandeling wel noodzakelijk. Ons advies luidt dan ook: beter voorkomen dan genezen. Als corrosie optreedt in het materiaal is het proces al in gang gezet. Er is dan weinig wat u nog kunt doen. Plan daarom vandaag nog een afspraak in voor een nauwkeurige wanddiktemeting voor uw installatie of kunstwerk, of neem contact op via het contactformulier of door te bellen naar 0591-714817.

Ook interessant:
Coating inspecteur | Frosio inspecteur

 

MEER INFORMATIE ?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image

Nace Coating inspecteur nodig?

Coatect PCN bv