Belangrijk voor vastgoed: betonconservering inspectie

Belangrijk voor vastgoed: betonconservering inspectie

  • Diverse trainingsdiensten
  • Deskundige inspectiemogelijkheden
  • Veelzijdige toepassingen van coating

Van veel bouwmaterialen weten we dat deze onderhevig zijn aan corrosie of rot. Echter een betonconservering inspectie mag niet vergeten worden. U heeft vast weleens gehoord van betonrot, een term die vaak wordt gebruikt om de status van oude panden te indexeren. Betonrot is echter niet de juiste omschrijving van wat er aan de hand is. Beton wordt in veel gevallen in combinatie met een bewapening aangebracht en de materialen die hiervoor gebruikt worden zijn vaak funest voor het beton.

Wilt u een betonconservering inspectie laten uitvoeren?

Neem contact met ons op

Wat controleren we bij betonconservering inspectie?

Betonrot is een verzamelnaam voor alle aandoeningen die het beton aantasten, maar in feite worden veroorzaakt door de legeringen die het beton op de juiste plaats houdt. Deze legeringen zijn vaak van ijzerhoudende materialen die kunnen corroderen. Als roest lang genoeg in het beton trekt, ontstaan er scheuren en butsen, waardoor het beton langzaam afbrokkelt. Op het moment dat dit proces in gang is gezet, moet een betonconservering inspectie zeker plaatsvinden, omdat de kans groot is dat afbrokkeling tot ergere dingen leidt.

Aan wat voor projecten moeten we denken?

Voor alle constructies waar beton bij wordt gebruikt, is een betonconservering inspectie nodig. Vooral bij verouderde constructies zijn inspecties nodig. Sectoren waarvoor wij veel projecten uitvoeren, zijn de vastgoedwereld en infrastructuur. Van Nederland wordt weleens gezegd dat er 17 miljoen mensen op klei en veen wonen, maar in de praktijk wonen zij op en in beton. Beton wordt alom geprezen om haar karakteristieke eigenschap om hard, maar tegelijkertijd ook buigzaam te zijn. Een voetbalstadion is een goed voorbeeld van hoe beton enerzijds heel betrouwbaar is en onverwoestbaar. Toch is dat laatste niet waar en daarom zijn inspecties nodig.

Vraag vandaag nog een betonconservering inspectie aan

Hoewel u het meestal niet aan de buitenkant ziet, kunnen microben grote schade aanrichten in beton. Betonrot is funest voor uw betonnen constructie en moet behandeld worden. Om in te schatten wat de status is van uw betonnen object, is inspectie nodig. Vraag daarom vandaag nog een inspectie aan. Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Bel dan vrijblijvend naar 0591-714817 of vul ons contactformulier in.

Ook interessant:
NORSOK-coating inspectie | Metaalconservering inspectie

 

MEER INFORMATIE ?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image

Nace Coating inspecteur nodig?

Coatect PCN bv